Известие

Collapse
No announcement yet.

Пресветване на лампата за ръчната

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пресветване на лампата за ръчната

Случва се главно когато се движи по неравен път и само пресветва лампичката.Има ли от какво да се притеснявам,а и дори да няма от какво може да се получава че е дразнещо.Искам да отбележа,че в момента колата е с откачено гърне,ако има нещо обшо

Спирачна течност.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

И задни накладки /поне при мен това беше/.
      AR 156 2.4 JTD

Comment

За накладките е друга лампата......
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

При мен беше в комбинация с датчика за ABS-a даже. Странен факт!
          AR 156 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от lizol Покажи съобщение
            При мен беше в комбинация с датчика за ABS-a даже. Странен факт!
            Нищо странно няма да ти светне лампата на ABS-а заедно с този на ръчната и при теб не е имало никакво отношение към накладките,а точно е било заради ABS-а.
            А колегата,както каза ФЕРАРИСТ, да си провери нивото на спирачната течност.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Щом ти свети лампичката за ръчна спирачка значи спирачната течност ти е намаляла,а тя намалява когато се изразходват накладките.
              поздрави

Comment

Първоначално публикувано от DZVERA Покажи съобщение
                Щом ти свети лампичката за ръчна спирачка значи спирачната течност ти е намаляла,а тя намалява когато се изразходват накладките.
                поздрави
                При мен предния носач строшен и губеше маса явно датчика и мигаше
                Алфа 156 1.9JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от MUtrata Покажи съобщение
                  Нищо чудно и носач да е,но не е спирачна течност,проверих я.Както казах гърнето м ие откачено и забелязах,че лампата свети при ускорение на колата,някакви идеи ?

Comment

при "строшен носач" малко преди да почне да ти присветква лампата,ще чуеш и усетиш много неприятен шум...и не само.......стига побърквайте човека.....
                    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Виж в под лоста за ръчната - има един датчик за положение на лоста.Когато е вдигнат индикира чрез лампата, че ръчната е задействана.Може да се е откачил кабела и да опира из купето.(Лампата се управлява от прекъсната маса)
                      Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

Същото е и при мен. Преди време светна лампата на ръчната при ускорение, като спра и загася колата и после запаля лампата загасва. Днес ми го направи 2 пъти този номер: при ускорение светва, минах цялото Беклеме без да светне при пиране. При мен свети и лампата за АБС. НИвото на спирачната течност е намаксимума.
                        Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Първоначално публикувано от Alamo Покажи съобщение
                          Същото е и при мен. Преди време светна лампата на ръчната при ускорение, като спра и загася колата и после запаля лампата загасва. Днес ми го направи 2 пъти този номер: при ускорение светва, минах цялото Беклеме без да светне при пиране. При мен свети и лампата за АБС. НИвото на спирачната течност е намаксимума.
                          Колега,най-вероятно ти задържа някое от колелата и ABS-а отчита разлика в ъгловата скорост.Другият вариант е да е проблем с датчик,но в случая е малко вероятно,защото ако е датчик,светне ли,докато не се ремонтира,не гасне.
                          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от MUtrata Покажи съобщение
                            Или нещо не си разбрал или нещо се шегуваш..........
                            sigpic
                            Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                            156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                            147 JTDm 140-Малката манекенка
                            GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от jicaa Покажи съобщение
                              .Както казах гърнето м ие откачено и забелязах,че лампата свети при ускорение на колата,някакви идеи ?
                              А гьрнето да не е откачило и някое жило!
                              sigpic
                              Alfa 164 2.0 TS ................Fiat Stilo 1.9JTD
                              Alfa 156 SW 1.9 JTD ........Fiat Tipo 1.9 TD

Comment

Working...
                              X